X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse

Analizele pentru diagnosticarea intolerantei la gluten

[GLOBAL_PUBLISHED_IN] Articole // [GLOBAL_PUBLISHED_ON] 10.01.2017

Glutenul este o proteină prezentă în grâu, ovăz, orz, secara, kamut, si alte cereale inrudite. În cazul unui celiac, ingerarea unor cantităţi chiar si neînsemnate de alimente care conţin gluten declanşează o reacţie imună în intestinul subţire, cauzând o inflamaţie cronică. În timp, aceasta duce la distrugerea vilozităţilor intestinale.


Acest proces este adesea însoţit de o serie de simptome care diferă de la individ la individ. In timp, pot aparea si diverse boli asociate cu intoleranta la gluten, ca urmare a intestinului deteriorat si a absorbtiei scazute de nutrienti esentiali.


In cazul in care banuiti ca suferiti de intoleranta la gluten, este recomandata vizita la un medic gastroenterolog pentru diagnosticare. Mai jos, gasiti detalii referitoare la analizele pentru intoleranta la gluten, pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine procesul de diagnosticare a bolii celiace.


Inainte de a face orice test de sange, trebuie sa nu eliminati din dieta glutenul, pentru ca testele sa fie corecte. Anticorpii sunt produsi de sistemul imunitar ca raspuns la substante pe care organismul le percepe ca fiind periculoase pentru el. Raspunsul imun pe care organismul il produce este cauzat de expunerea la glutenul din dieta. Daca nu exista nici o sursa de  gluten in dieta, atunci nu exista nici un raspuns al organismului care sa poata fi masurat.  Este necesar sa mancati minim 2 felii de paine pe zi, timp de 6 saptamani, pentru a obtine un rezultat cat mai exact.


Analize pentru depistarea bolii celiace:
1.    IgA si IgG sunt detectate in seruri la pacientii cu boala celiaca. Anticorpii IgG anti-gliadina sunt mai sensibili, dar sunt markeri mai putin specifici pentru boala celiaca comparativ cu anticorpii din clasa IgA. Acest lucru inseamna ca, in cazul in care un pacient este IgA pozitiv, exista o probabilitate de 97 % sa aiba boala celiaca.


2.    Anticorpii din clasa IgA anti-endomysium sunt cei care apar numai in boala celiaca. Acesti anticorpi se gasesc la  100% dintre pacienții cu boala celiaca activa. Anticorpii IgA endomysium sunt mai sensibili decat anticorpii anti-gliadina, pentru diagnosticul bolii celiace.


3.    Transglutaminaza tisulara (tTG) a fost identificata ca fiind autoantigenul major in boala celiaca. In tesuturile afectate, cum este cazul mucoasei intestinului subtire in boala celiaca netratata, se inregistreaza nivele crescute de tTG. Astfel, anticorpii IgA impotriva tTG sunt markeri serologici cu specificitate inalta pentru boala celiaca si dermatita herpetiforma.


4.    Testul ELISA tTG masoara acelasi lucru, dar cu o metoda care este mai sensibila si specifica si care  este mult mai exacta. La acest test raspunsul este masurat cu  ajutorul unui instrument care calculeaza cantitatea de lumina dintr-o anumita lungime de unda, care este absorbita de solutie si la final tipareste un rezultat numeric.


Daca se obtin rezultate pozitive la doua dintre testele serologice , se recomanda efectuarea unei endoscopii gastrointestinale superioare cu biopsie. In practica, multi gastroenterologi asociaza testarea serologica cu  un regim alimentar controlat si prezentarea clinica pentru a forma o baza pentru diagnostic, fara a fi nevoie de  aceasta procedura invaziva.

Analizele pentru diagnosticarea intolerantei la gluten
Despre noi
La Nutrient, ne concentram asupra oferirii unor solutii de nutritie care sa satisfaca atat nevoile existente cat si urgentele aparute in cursul bolii sau odata cu inaintarea in varsta. Grija pentru pacienti este un instinct si nu o cerinta. Muncind la cele mai inalte standarde, noi punem pacientii in centrul actiunilor noastre, stiind ca avem experienta si abilitatea de a oferi cele mai bune solutii la problemele lor de sanatate.
inregistrare

Inscrieti-va la newsletter-ul nostru.

powered by teamshare
© Copyright 2017 Nutrient
designed by headstart.ro
Ciabattine - Paine ciabatta fara gluten x 200 g
Cod produs 100003
în stoc
Pret 17,99 Lei
în stoc
Pret 17,99 Lei
în stoc
Pret 13,08 Lei
La comanda
Pret 13,08 Lei
La comanda
Nou
FORTICARE
Cod produs 570716
în stoc
Pret 13,08 Lei
în stoc
CUBITAN
Cod produs 65505
La comanda
Pret 9,59 Lei
La comanda
DIASIP
Cod produs 584002
în stoc
Pret 10,90 Lei
în stoc
NUTRIDRINK
Cod produs 65217
La comanda
Pret 9,27 Lei
La comanda
Nou
NUTRISON
Cod produs 66020
în stoc
Pret 27,25 Lei
în stoc
Nou
NUTRISON MULTIFIBRE
Cod produs 66001
în stoc
Pret 27,25 Lei
în stoc
Nou
NUTRISON ENERGY
Cod produs 66038
în stoc
Pret 29,43 Lei
în stoc
NUTRISON ADVANCED PEPTISORB
Cod produs 65686
în stoc
Pret 34,88 Lei
în stoc
Nou
INFATRINI
Cod produs 589363
în stoc
Pret 12,54 Lei
în stoc
NEOCATE LCP
Cod produs 566577
în stoc
Pret 196,20 Lei
în stoc
NUTRINI
Cod produs 65714
în stoc
Pret 21,80 Lei
în stoc
NUTRINIDRINK MULTIFIBRE
Cod produs 65592
în stoc
Pret 9,27 Lei
în stoc
Nou
DUOCAL
Cod produs 117547
în stoc
Pret 160,23 Lei
în stoc
LP DRINK
Cod produs 115932
La comanda
Pret 85,02 Lei
La comanda
MEVALIA CHOCO CHIP
Cod produs 570343
în stoc
Pret 18,40 Lei
în stoc
PKU 2 PRIMA
Cod produs 551668
La comanda
Pret 478,51 Lei
La comanda
Nou
ELEMENTAL
Cod produs 580174
La comanda
Pret 26,16 Lei
La comanda
HEPARON
Cod produs 118946
în stoc
Pret 189,66 Lei
în stoc
LOCASOL
Cod produs 119155
în stoc
Pret 240,89 Lei
în stoc
NEOCATE LCP
Cod produs 566577
în stoc
Pret 196,20 Lei
în stoc
Nou
DUOCAL
Cod produs 117547
în stoc
Pret 160,23 Lei
în stoc
Nou
STIMULANCE
Cod produs 118562
în stoc
Pret 64,31 Lei
în stoc
Nou
POLYCAL
Cod produs 568989
în stoc
Pret 26,16 Lei
în stoc
Nou
PROTIFAR
Cod produs 30064
în stoc
Pret 73,03 Lei
în stoc
Produse